DESPRE CEREALCOM
Versiune printabilaUnul dintre cele mai mari
agribusiness-uri romanesti
Grupul Cerealcom este unul dintre cele mai de succes afaceri romanesti din domeniul agriculturii. Aducand laolalta expertiza celor care conduc in prezent entitatile grupului, produse si servicii la cele mai inalte standarde si propria pasiune pentru agricultura, antreprenorul Mihai Anghel a adus grupul Cerealcom in top trei afaceri din domeniul agriculturii romanesti.
Grupul Cerealcom cuprinde patru companii care opereaza in partea de Sud Vest a Romaniei, acoperind cultivarea si comercializarea cerealelor, a plantelor oleaginoase atat pe piata romaneasca cat si internationala, in tari ca Grecia, Italia, Germania, Cipru, Spania, Turcia, Egipt.
Performanta, corectitudine
Printr-o buna organizare logistica, prin imbunatatire continua, productivitate si coerenta viziunii cu modelul de business, Cerealcom adreseaza personalizat, prompt si eficient nevoile clientilor sai.
Parteneriat
Prin intermediul partenerilor sai, grupul Cerealcom incorporeaza in procesul sau operational cea mai avansata tehnologie devenind astfel unul dintre cele mai moderne si de amploare agribusiness-uri romanesti.
Aducem la un loc, atat prin echipa Cerealcom cat si prin partenerii nostri, expertiza de inalt nivel, flexibilitate si o capacitatea de reactie prompta la schimbarile pietei. Parteneriatul implica respect, dedicare si deschidere.
Respect, responsabilitate
Ne manifestam respectul fata de pamant prin atitudinea responsabila cu care il lucram. Avem o relatie intuitiva cu pamantul, culturile si mediul in care evoluam si credem in sinergia acestora.
Cerealcom respecta standardele de calitate a produselor, serviciilor, ale relationarii cu clientii si partenerii sai, implicandu-se in viata comunitatilor din care face parte si contribuind la progresul acestora.
Istoric Companie
In anul 1999, omul de afaceri roman Mihai Anghel a cumparat Cerealcom, una dintre
cele aproximativ 40 de unitati similare aflate in proprietatea statului roman.
Anghel a investit masiv in utilajele agricole folosite pe campurile aflate in proprietate
sau arenda si a reusit sa aiba, de-a lungul timpului, productii de grau peste medie. In
2004, cifra de afaceri a Cerealcom ajunsese la 68 milioane de dolari, in timp ce în
2011 cifra de afaceri a companiei a depasit 346 milioane de lei.
Cerealcom Dolj este cea mai entitate din grupul de firme detinute de Mihai Anghel, comercializand anual circa 400.000 tone de cereale.
Fondatori
Mihai Anghel
Printre proprietatile familiei Anghel (Mihai si Cornelia Anghel) se gaseste si plantatia viticola Domeniul Coroanei Segarcea, un domeniu istoric care fost in folosinta Casei Regale a Romaniei incepand cu anul 1844.
Grupul Cerealcom
din Romania, cuprinde 4 companii care opereaza in partea de Sud Vest a Romaniei, acoperind urmatoarele segmente de activitate:
- Cerealcom Dolj - cultivarea si comercializarea cerealelor;
- Oltyre Craiova - cultivarea cerealelor si a plantelor oleaginoase;
- Cervina Segarcea – cultivarea cerealelor si a plantelor leguminoase;
- Redias Redea - cultivarea cerealelor si a plantelor leguminoase.
Planuri de dezvoltare
- Cresterea suprafetei exploatate la 40.000 de hectare;
- Cresterea capacitatilor de transport prin achizitionarea a 20 de camioane specializate pentru transportul cerealelor si modernizarea retelei feroviare
care deserveste silozurile Cerealcom; -
Cresterea capacitatii de depozitare prin construirea a 2 noi silozuri, unul in
portul Bechet cu o capacitate de 20.000 de tone si unul in Segarcea cu o
capacitate de 60.000 de tone. Silozul din portul Bechet va fi destinat
exportului marfii, fiind proiectat cu un flux de 250 to/h, destinat incarcarii barjelor pe fluviul Dunarea.
Cifre si statistici
Productia se realizeaza pe 25.000 de hectare, de catre 3 ferme dotate cu utilaje si echipamente agricole moderne si performante.
Incepand cu anul 2011, ca urmare a unei investitii de 15 milioane de euro, parcul de mecanizare al grupului Cerealcom a fost dotat cu 10 tractoare John Deere 9630, cu o putere de 630 CP, 10 combine John Deere 680i, 10 tractoare John Deere 8335R, precum si utilajele de prelucrare si semanare a pamantului: 4 semanatori de paioase John Deere 1890 cu o latime de 18 m, 4 semanatori de prasitoare John Deere DB80, cu 32 de randuri, subsoliere si scarificatoare de profunzime Agrisem si John Deere, discuri John Deere 637 cu latimi de lucru de 12 m, combinatoare pentru pregatirea patului germinativ Strom, cu latime de lucru de 17 m, pluguri Kuhn cu 13 trupite. Tratamentul si fertilizarea se realizeaza cu acelasi utilaj, 4 unitati John Deere 4930, cu latime de lucru de 36 m.
Aceste utilaje s-au adaugat parcului deja existent, de 10 tractoare John Deere 8320, 12
combine John Deere 9510 si 4 combine Claas Lexion 570.
Solele cultivate permit, prin marimea lor, utilizarea de echipamente cu latimi mari de
lucru, ceea ce duce la realizarea lucrarilor agricole in timpii optimi. Pentru a
exemplifica, putem mentiona ca in toamna anului 2012, cele 14.000 de hectare
cultivate cu grau au fost semanate cu 4 semanatori in 14 zile, semanandu-se 1000 de
ha pe zi, cu o norma de 250 ha pe semanatoare.
La momentul recoltatului, transferul produselor din buncarele combinelor la camioanele proprii de transport se realizeaza cu ajutorul a 10 remorci de cereale Hawe de 35 de tone si a 10 remorci de cereale Hawe de 25 de tone.
Astfel, se eficientizeaza la maxim activitatea agricola, fie ca vorbim de cultura de paioase, fie ca vorbim de cultura de oleaginoase.
- Pentru depozitarea cantitatilor de cereale provenite atat din productia proprie cat si din comert, grupul detine 8 silozuri (Banu Maracine, Leu, Segarcea, Portaresti, Bailesti, Motatei, Jiu, Calafat) si 15 baze de receptie (Murgasi, Mischii, Brabova, Scaiesti, Predesti, Dabuleni, Daneti, Rojiste, Bechet, Gangiova, Rast, Bistret,Poiana Mare, Smardan, Plenita) cu o capacitate totala de 350.000 de tone de cereale. Anual grupul ruleaza 400.000 de tone de cereale, distribuite atat pe piata interna cat si la extern in tari ca: Grecia, Italia, Germania, Cipru, Spania, Turcia, Tunisia, Egipt.
- Pentru a-si asigura independenta in manipularea cantitatilor ridicate de cereale, Cerealcom si-a creat propriul parc auto si detine un numar de 40 camioane specializate pentru transportul de cereale. De asemenea livrarile de cereale, in special la export, se pot face feroviar (silozurile au conexiune directa la calea ferata) sau fluvial, grupul avand un siloz cu o capacitate de 5000 de tone in portul Calafat (Judetul Dolj, Romania).
- Cifra de afaceri a grupului s-a situat conform ultimului bilant (2011) la circa 78,3 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2010. Grupul produce pe terenul lucrat cereale in echivalentul a 150.000 tone grau.