Produse si servicii

Cerealcom acopera urmatoarele game de produse si servicii

Cerealcom Dolj colecteaza si prelucreaza de la micii producatori agricoli locali cereale si seminte oleaginoase, pe toata durata anului, adaptandu-si politica de preturi la fluctuatiile permanente ale pietei, astfel ca producatorii agricoli sunt permanent intampinati cu pretul optim al perioadei pentru produsul adus spre comercializare. Prin cele 8 silozuri si 15 baze de receptie se acopera intreaga zona in care grupul Cerealcom Dolj opereaza ca achizitor de cereale, astfel ca se faciliteaza transferul marfii de la producator la zonele de receptie.

Fiecare punct de receptie (fie ca se vorbeste de siloz sau baza de receptie) este inzestrat cu laboratoare moderne, echipate cu instrumente de ultima generatie de control al calitatii, astfel ca produsul este analizat din toate aspectele sistemului de evaluare a calitatii produsului.

Grane si seminte

Cereale – grau, porumb,
Plante oleaginoase – seminte de floarea soarelui
cereale

Pentru productia proprie, Cerealcom Dolj planteaza in fiecare an loturi semnificative cu seminte provenite de la institutii prestigioase de cercetare a semintelor, pentru a asigura o calitate exceptionala a recoltelor gestionate in regim propriu.

In spiritul responsabilitatii fata de productia finala, Cerealcom Dolj finanteaza cu ingrasaminte chimice si seminte de cereale si oleaginoase, colaboratorii sai locali.

Servicii logistice

  • facilitati de depozitare. Grupul Cerealcom Dolj dispune de silozuri modernizate, laboratoare de control al calitatii cerealelor in toate silozurile. Fiecare celula in parte este dotata cu sistem de control si monitorizare a temperaturii produsului.
  • transport – fluvial, feroviar, rutier. Grupul are capacitatea de a livra productia folosind transportul rutier dar si maritim sau feroviar. Toate silozurile Cerealcom Dolj sunt concepute astfel incat sa permita receptia si livrarea marfii pe cale ferata si rutiera. In plus, silozul de la Calafat este dotat cu instalatie de incarcare a barjelor cu o capacitate de 250 to/h.

Pentru depozitarea cantitatilor de cereale provenite atat din productia proprie cat si din comert, grupul detine 8 silozuri si 15 baze de receptie, cu o capacitate totala de 350.000 de tone de cereale. Anual grupul ruleaza 400.000 tone de cereal.
Pentru a-si asigura independenta in manipularea cantitatilor ridicate de cereale, Cerealcom si-a creat propria subsidiara care detine un numar de 40 camioane specializate pentru transport.

De asemenea livrarile de cereale, in special la export, se pot face feroviar (silozurile au conexiune directa la calea ferata) sau fluvial, grupul avand un siloz cu o capacitate de 5000 de tone in portul Calafat (Judetul Dolj, Romania).